ina12 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 1 kg pieczarek 1,5 kg papryki 1 kg cebuli. Zalewa: szklanka octu 10% 5 szklanek wody 10 ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka imbiru 1/4 gałki muszkatałowej 5 liści laurowych 20 dag cukru łyżeczka pieprzu Paprykę i cebulę pokroić, osolić do smaku, odstawić na kilka godzin. Pieczarki pokroić i sparzyć. Do przygotowanej zalewy włożyć paprykę, cebulę i pieczarki. Gotować 5 minut. Wkładać gorące do słoików i zalać zalewą. Do każdego słoika wlać po łyżce oleju i zapasteryzować. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.