ina12 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 4 kg buraczków kilogram cebuli kilogram papryki - czerwona żółta, zielona i pomarańczowa 2 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 łyżki stołowe soli 1,5 szklanki octu 10% 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu liść laurowy Umyte buraczki ugotować w łupinach. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Zagotować wodę z cukrem, przyprawami, cebulą i papryką. Gdy warzywa będą miękkie dodać buraczki i ocet . Wszystko mieszamy. Gorące nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.