Solka Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Składniki: -40 dag piersi z kurczaka -1 cebula -1 puszka ananasa -1/2 strąka czerwonej papryki -pieprz -sól -3 łyżki oliwy z oliwek -1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej czerwonej papryki -1 łyżka koncentratu pomidorowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Łyżkę oliwy wymieszać z pieprzem i solą, polać mięso i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Cebulę drobno posiekać, ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę, a paprykę w cienkie paseczki. Do zalewy ananasowej wlać tyle wody, aby otrzymać szklankę płynu. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę i usmażyć mięso do zrumienienia, po czym przełożyć je do garnka. Na patelnię włożyć cebulę i ją zeszklić. Następnie dodać paprykę, ananasa, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Chwilę smażyć ciągle mieszając. Następnie wlać zalewę z ananasa i włożyć mięso. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Podawać z ryżem ( najlepiej dzikim lub mieszanką dzikiego i parboiled). PS. Potrawa znakomicie nadaje się dla osób dbających o linię :grin: SMACZNEGO! ;-) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Bardzo ciekawy przepis. Na dzisiaj już mam pomysł na obiad, ale jutro wypróbuję Twój Solka :P Pozdrawiam!!!!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Potrawa jest naprawdę dobra.Ja dodaję ketchupu a nie przecieru. Polecam. :P Cytuj
Stokrotka Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Przepis jest świetny! Teraz moja Rodzinka ciągle się dopytuje kiedy znowu zrobię "kurczaka z ananasami" :lol: Pozdrawiam! :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.