Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

-40 dag piersi z kurczaka

-1 cebula

-1 puszka ananasa

-1/2 strąka czerwonej papryki

-pieprz

-sól

-3 łyżki oliwy z oliwek

-1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej czerwonej papryki

-1 łyżka koncentratu pomidorowego

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Łyżkę oliwy wymieszać z pieprzem i solą, polać mięso i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Cebulę drobno posiekać, ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę, a paprykę w cienkie paseczki. Do zalewy ananasowej wlać tyle wody, aby otrzymać szklankę płynu. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę i usmażyć mięso do zrumienienia, po czym przełożyć je do garnka. Na patelnię włożyć cebulę i ją zeszklić. Następnie dodać paprykę, ananasa, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Chwilę smażyć ciągle mieszając. Następnie wlać zalewę z ananasa i włożyć mięso. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut.

Podawać z ryżem ( najlepiej dzikim lub mieszanką dzikiego i parboiled).

PS. Potrawa znakomicie nadaje się dla osób dbających o linię :grin:

SMACZNEGO! ;-)

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.