ina12 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru szklanka śmietany kremówki łyżka cukru pudru Do dekoracji: kilka biszkoptów 2 mandarynki 2 owoce kiwi Czekoladę pokruszyć, zalać mlekiem i rozpuścić na parze. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z czekoladą, dokładnie ubić na parze, odstawić do wystudzenia, następnie połączyć ze sztywną pianą z ubitych białek. Masę czekoladową przełożyć do szklanych pucharków, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować kremówką ubitą z cukrem pudrem, owocami i biszkoptami. ina12 Cytuj
amelia1 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Robię taki sam deser. Świtnie nadaje się na imprezy.Jest naprawdę super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.