ina12 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 50 dag podgrzybków cebula, papryka 1 litr bulionu 1 łyżka mąki 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka natki pieprz, sól Oczyszczone, umyte grzyby i cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, wrzucić grzyby i paprykę, dusić około 15 min. Wlać bulion, wymieszać i gotować jeszcze 10 min, pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z maką, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać i posypać natką. ina12 Cytuj
Gość oldtimer Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Można spotkać czasem bulion grzybowy z kawałkami suszonych grzybów - nada odpowiednią nutę smakową zupie z podgrzybków - ja mam swój ulubiony z firmy Mr Cook, ale poza opakowania cateringowymi w detalu go niestety nie spotkałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.