ina12 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 50 dag bałkażanów po pół czerwonej, żółtej i zielonej papryki 4 pomidory 1 cebula 10 dag groszku świeżego lub mrożonego 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 2 łyżki szczypiorku, sól, pieprz 2 jajka ugotowane na twardo do przybrania Bałkażany umyć, upiec w całości w piekarniku, ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem. Umyte i oczyszczone papryki z gniazd nasiennych pokroić w paseczki. pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i posiekać. Groszek ugotować do miękkości w posolonym wrzątku i odcedzić. Na rozgrzanym oleju lekko zrumienić cebulę, dodać paprykę i chwilę smazyć, następnie włożyć bałkażany i pomidory. Dusić na małym ogniu 10-15 min, stale mieszając. Zdjąć z ognia, wlać jogurt i dalej ogrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, dodać groszek i posypać szczypiorkiem, na talerzu przybrać ćwiartkami jajek. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.