Skocz do zawartości

Sałatka Z Czerwonej Kapusty Z Owocami


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kg czerwonej kapusty 1/2 kg jabłek 1/2 kg śliwek węgierek Zalewa: na 3 szklanki wody łyżka cukru łyżeczka soli łyżeczka kwasku cytrynowego 3 goździki Kapustę poszatkować. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody i gotować 5 minut. Odcedzić i wystudzić pod przykryciem. Obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do kapusty i skropić częścią zalewy. Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze przekroić na ćwiartki. Rozdrobnione produkty wymieszać, włożyć sałatkę do słoików i zalać goracą zalewą. Zamknięte słoiki pasteryzować 20 minut. Do każdego słoika można wlać po łyżeczce oleju lub oliwy. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.