ina12 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 2 kg czerwonej kapusty 1/2 kg jabłek 1/2 kg śliwek węgierek Zalewa: na 3 szklanki wody łyżka cukru łyżeczka soli łyżeczka kwasku cytrynowego 3 goździki Kapustę poszatkować. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody i gotować 5 minut. Odcedzić i wystudzić pod przykryciem. Obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do kapusty i skropić częścią zalewy. Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze przekroić na ćwiartki. Rozdrobnione produkty wymieszać, włożyć sałatkę do słoików i zalać goracą zalewą. Zamknięte słoiki pasteryzować 20 minut. Do każdego słoika można wlać po łyżeczce oleju lub oliwy. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.