aska1985 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 20 dag śliwek węgierek 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 10 dag cukru ( najlepiej brązowego) 5 łyżek oleju 1/4 maślanki * Sliwki umyj, wydryluj, pokruj w kostkę. Mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W dużej misce połącz jajko z cukrem, olejem i maślanką. Dodaj mąkę, energicznie wymieszaj (uwaga; masa powinna być gruzełkowata).Gotowe ciasto połącz z pokrojonymi owocami. * Specjalną blachę do muffinek (12 dołków) lekko natłuść. Dołki lub kryzki napełnij ciastem do 3/4 głębokości. Piecz ok. 20 minut w temp, 180 st. Jeszcze ciepłe muffinki możesz oprószyć cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.