aska1985 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ciasto; 125 g masła 250 g mąki szczypta soli 3 łyżki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki skórki z cytryny groch do wstępnego pieczenia Nadzienie; 600 g agrestu 200 ml jogurtu rdzeń z 1/2 wanili 300 g białego sera 2 łyżki cukru 3 łyżki mielonych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 2 jajka 3 krople aromatu z gorzkich migdałów forma o śr. 26 * Wymieszaj mąke, sól, cukier i skórkę z cytryny . Dodaj pokrojone masło, wbij jajko. Posiekaj nożem, a następnie zagnieć ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min. * Ciasto wyłóż do formy, uformuj wyższy brzeg. Nakłuj widelcem i wysyp suszony groch. Piecz w temp. 200 st. ostudż. * Wymieszaj cynamon i migdały, posyp ciasto, wyłóż połowę agrestu. Wymieszaj jajka, ser, jogurt i rdzeń, dodaj aromat. Krem wyłóż na agrest i dodaj pozostały agrest. Piecz w temp. 200 st. ok. 40 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.