ina12 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 50 dag kapusty włoskiej 2-3 marchewki 2 małe pietruszki 1 mały seler 1 cebula 1 łyżka mąki 1 łyżka oliwy lub oleju 1 łyżka masła masło do zasmażki liść laurowy, papryka ostra, majeranek, sól i pieprz Ciasto naleśnikowe: 3 łyżki mąki 1 małe jajko ok. 1/2 szklanki wody gazowanej, sól Warzywa korzeniowe pokroić tak jak zapałki, kapustę i cebulę poszatkować. W dużym garnku rozgrzewamy olej z masłem, wrzucamy warzywa i dusimy, aż zaczną się rumienić. Zalewamy wrzątkiem ok. 2 l. wrzucamy kapustę, dodajemy liść laurowy i kilka ziaren pieprzu. Gdy warzywa są miękkie, robimy zasmażkę z mąki i masła. Dodajemy do smaku paprykę i majeranek. Zrobić naleśniki, gotowe zwinąć w rulon, pokroić jak makaron i zalać gorącymi warzywami. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Danie zrobiłam. Smakiem przypomina typowy kapuśniak. Dodałam przecieru pomidorowego bo wydawało mi się , że jest troszkę mdłe. Pozdrawiam. ;-) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Fajny i ciekawy przepis. Zawsze to coś innego w najbliszym czasie wypróbuje Cytuj
Anna22 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Pamiętam smak tych flaczków z dzieciństwa , moja babcia robiła takie. Do zasmażki dawała słodką paprykę dzieki czemu był odpowiedni kolorek . Dodawała też startą gałkę muszkatałową. Przypomniała mi ina12 o tej zupie i rozwiazała problem z dzisiejszym piatkowym obiadem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.