Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dag kapusty włoskiej 2-3 marchewki 2 małe pietruszki 1 mały seler 1 cebula 1 łyżka mąki 1 łyżka oliwy lub oleju 1 łyżka masła masło do zasmażki liść laurowy, papryka ostra, majeranek, sól i pieprz Ciasto naleśnikowe: 3 łyżki mąki 1 małe jajko ok. 1/2 szklanki wody gazowanej, sól Warzywa korzeniowe pokroić tak jak zapałki, kapustę i cebulę poszatkować. W dużym garnku rozgrzewamy olej z masłem, wrzucamy warzywa i dusimy, aż zaczną się rumienić. Zalewamy wrzątkiem ok. 2 l. wrzucamy kapustę, dodajemy liść laurowy i kilka ziaren pieprzu. Gdy warzywa są miękkie, robimy zasmażkę z mąki i masła. Dodajemy do smaku paprykę i majeranek. Zrobić naleśniki, gotowe zwinąć w rulon, pokroić jak makaron i zalać gorącymi warzywami. ina12

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam smak tych flaczków z dzieciństwa , moja babcia robiła takie. Do zasmażki dawała słodką paprykę dzieki czemu był odpowiedni kolorek . Dodawała też startą gałkę muszkatałową. Przypomniała mi ina12 o tej zupie i rozwiazała problem z dzisiejszym piatkowym obiadem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.