Mona Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy przepis zamieszczony tutaj, od kilku ładnych lat serwuję na obiad to danie ( prosto z zaprzyjaźnionej restauracji o całkiem niezłej renomie... ) Schab b/k - ilość w zależności od pochłanianych porcji ;-), pokroić na kotlety, posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku i panierce, smażyć - tradycyjnie - pod koniec smażenia ułożyć na kotletach krążki cebuli, posmarować majonezem, i położyć na to cienkie plasterki żółtego sera ( mój mąż lubi ostrzej, więc pod ser dodaje jeszcze pikantny ketchup, lub jakiś sos ze słoiczka, np meksykański ). Na patelni położyć przykrywkę i poczekać aż serek się lekko stopi. Jak dla nas rewelacja, czekam na opinie i pozdrawiam wszystkich :grin: Cytuj
monilek26 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja robie podobnie kotlety tylko zamiast cebuli daję plaster ananasa i na to kładę ser żółty. Zapiekam chwilkę w piekarniku. Pozdrawiam Cytuj
Wiolunia Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 super ale ja urzywam jeszcze posypki wedłóg mojej recepturki i jest pycha . Cytuj
Mona Opublikowano 30 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ananasek super sprawa....... jadłam kiedyś na Słowacji, tam mają wszystko z ananasem ;-), niestety Pan MĄŻ i Pan DZIECKO :grin: wolą tradycyjnie....... PM pikantnie, PD tradycyjnie.... Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 ja urzywam jeszcze posypki wedłóg mojej recepturkito może zdradzisz nam ten sekret? Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Witam. Kotlety pyszne. Zrobiłam dziś na próbę ale nie ze schabu tylko z piersi z kurczaka. Dałam też ketchupu. POLECAM. Cytuj
Wiolunia Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 moje kotlety posypuję ziołami zwłaszcza oregano i lubczykiem odczekuję około 20 minut panieruję i smażę ;-) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 kotleciki rewelacyjne polecam Cytuj
Mona Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Dzięki za miłe słowa i cieszę się że smakowało ;-) Cytuj
Anna22 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 I ja spieszę dołączyć do pochwał . Danie pyszne . Zrobiłam wersje z dodatkiem ostrego sosu , a na cebulę położyłam jeszcze plastry pomidora. Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ja robie podobnie kotlety tylko zamiast cebuli daję plaster ananasa i na to kładę ser żółty. Zapiekam chwilkę w piekarniku... Jadłam takie kotlety z plasterkiem ananasa na weselu znajomych i byłam pod wrażeniem były na prawdę pyszne :grin: Musze się kiedyś skusić na takie kotleciki i sama je zrobić, wersja z cebulą też mi się podoba - bo bardzo lubię cebulkę ;-) Cytuj
ala-z Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Szukałam dzisiaj jakiegoś przepisu na schabowego no i trafiłam na twój, właśnie dzisiaj zrobiłam, jest super ;) :) :razz: Cytuj
lilidu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mmm... Przepis brzmi smakowicie! Muszę go wypróbować w najbliższej przyszłośi :grin: Cytuj
Gość edzia81 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 pyszne, ja dodaję musztardę do jajka i tak panieruję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi