Jagodka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 robie podobne kotleciki ale w piekarniku i bez panierki. Tzn.: Miesko przyprawic wedle uznania, na miesko polozyc cebulke na cebulke serek, na serek znowu cebulke i majonezik. Zapiekac jakies 45 min. Przepis wyczytalam na Cincin.cc (nie pamietam juz tylko, kto go umiescil). Juz od dluzszego czasu korzystam z tego przepisu i wszystkim bardzo smakuje. Zrobilam nawet pewna wariacje na bazie tego przepisu, mianowicie mieso zastapilam biala ryba. Tez wysmienite. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 jako ze nie mam sera zółtego postapie dzis jak napisała nasza nowa edzia do jajka dam musztrade. bo czym mogłabym jeszcze utrzymac ta cebule??? niczym wiem...bo topniak sie nie nadaje nie? Cytuj
minia51 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Robiłam dziś schabowe w/g przepisu Mony. Rewelka!Następnym razem dam ciut więcej majonezu i keczupu. Dziś był pierwszy raz dlatego dałam oszczędnie.Ale i tak rodzinka podziwiała smak nowej potrawy. Dzięki za przepis. Pozdrawiam. Cytuj
Beata_H2O Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 A ja polecam kotleciki w panierce serowej do jajka wrzucam przyprawy i drobno potarty ser, dosypuje maki (dobrze jak kotleciki sa male wtedy z kazdym kęsem czuc serek) obtaczamy w panierce i smarzymy:) Cytuj
emcyber Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 ja dzisiaj zrobiłam te schabowe tylko że z piersi z kurczaka:) pychotka:) wszystkim smakowało bardzo :P napewno zrobie je jeszcze nie jeden raz:) Cytuj
Kasiulek Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Robiłam dzisiaj na obiad te schabowe. Trochę zmodyfikowałam ten przepis. Kotlety obtoczyłam najpierw w mące, później w jajku z odrobiną musztardy a na koniec w bułce tartej... Później smażyłam. Wyciągnęłam ze smażenia i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Na kotlety ułożyłam cebulkę i tak jak w przepisie. Podawałam z ziemniaczkami ;-) Mi smakowały a mojemu chłopakowi tak średnio, bo ta cebulka mu przeszkadzała... no ale na prawdę były smaczne :-) Cytuj
fredzia Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Witam.Sprobujcie zamiast bulki obtoczyc w zmielonych platkach kukurydzianych.Kotleciki dobre. :-) Cytuj
Gość Coś Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Mój przepis na roznego rodzaju kotlety tego rodzaju np. z piersi kurczaka panierka to mąka bulka tarta iiiiiii wiórki kokosowe tak hahah dobre ma maxa to pozwoli na chrupiaca przyjemnosc oczywiscie do panierki jajko z przyprawami wedlug uznania tak samo mozna zrobic schabowe ale juz trudniej wolowe bo dluzej sie piecze pozdrawiam i zycze smacznego podawac mozna z ziemniaczkami pieczonymi w oregano lub po prosty frutki i czerwona kapusta Cytuj
emcyber Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 wrrrr nie znosze wiorek kokosowych :mrgreen::shock::P Cytuj
elunia.o Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Miałam to dzisiaj na obiad. Zamiast schabu indyk. Bez panierki, tylko pieprz i vegeta. Do tego podałam krokiety ziemniaczane na waflu, które zostały mi z wczoraj( wg przepisu Kofika).Tylko córka wydłubała kiełbaskę, bo stwierdziła, że do mięsa nie pasuje. Było pyszne.Dzięki za oba przepisy. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.