ina12 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 30 dag kiełbasy 6 sztuk marchwi 3 sztuki pietruszki 1/2 selera 2 cebule 1/2 głowki kapusty 1/2 porcji groszku konserwowego 1/2 kostki margaryny mały koncentrat pomidorowy śmietana i mąka do zaprawienia tłuszcz do smażenia sól, pieprz, Warzywa i kiełbasę pokroić w półkrążki, a kapustę w grubszą kostkę. Marchew, pietruszkę i selera podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu aż zmiękną, następnie dodać kiełbasę i cebulę, trochę podsmażyć i włożyć kapustę. Wszystko dobrze wymieszać, zalać wodą i dusić pod przykryciem. Zaprawić mąką, dodać koncentrat pomidorowy i odrobinę śmietany, na końcu wrzucić groszek i przyprawić do smaku. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Przepis ciekawy , na pewno wypróbuję ale nie podałaś ile pietruszki. ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Jolcia dziękuję że zauważyłaś, przepraszam że przeoczyłam, w tej chwili dodałam do przepisu. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.