Dorunia Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 -1 większy kurczak -40 ząbków czosnku -oliwa -sól -pieprz Bierze się kurczaka i nacina nożem małe otworki w które wkłada się ząbki czosnku przekrojone wzdłóż na 3-4 części.Powinno się zużyć 40 ząbków na całego kurczaka.Następnie należy całego kurczaka nasmarować oliwą i posypać solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz i umieścić w niedużej brytfance.Zalać wodą do 1/3 głębokości i wstawić do średnio nagrzanego pieca na 2 godz.Po godz.odwrócić piersią na dół.(sprawdzać poziom wody w brytfannie)Czosnek podczas pieczenia traci ten surowy zapach i staje się wręcz słodkawy.Najlepiej podawać z sosem własnym i ziemniakami. SMACZNEGO ;-) :grin: :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.