amelia1 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Bardzo dziękuję za super przepis, ciasto przepyszne, żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu, bardzo lubimy jabłeczniki a taki robiłam pierwszy raz i nie żałuję. Polecam przepis na ciasto wszystkim smakoszom. Amelia Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ciekawy sposób i smakowity wygląd :grin: i tak zachwalacie że i ja chyba zrobię jak stanę na nogi :grin: Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 mmm aż mi ślinka leci ;-) skoro tak zachwalacie to zrobie :wink: dam znać o efektach 🙂 pozdrawiam :| Cytuj
lucyna-an Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 bardzo często robię te szarlotkę, ale z małymi zmianami Jabłka to tylko "championy "- nie brazowieją i nie robią się paćkowate do jabłek pokrojonych w średnią kostkę dodaję płatki migdałowe, i brązowy cukier ok 3 łyżek i trochę przyprawy do szarlotki, na tę porcję daję 1 budyń waniliowy rozrobiony w 100 ml śmietanki 18% i to wlewam do gotującej się kremówki 30% - 500ml, bo na kremowce budyń nie jest taki gumowaty, a na wierzch posypuję pokruszonym ciastem a jemy na ciepło z lodami waniliowymi. pyszne!!! Cytuj
agulka Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Witam Mam małe pytanko odnośnie tego ciasta :| A mianowicie czy dodajemy do niego całą kostkę margaryny (trochę mi się za dużo wydaje ;-) ) I druga sprawa też związana z margaryną to czy dajemy ją do ciasta twardą czy rozpuszczoną :wink: Z góry dziękuję za odpowiedź Mam nadzieję że uzyskam ją w miarę szybko bo zamierzam czymś pysznym się uraczyć na ten długi weekend 🙂 Pozdrawiam Cytuj
Wiolka Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Agulko do jabłecznika mósisz dać calą kostkę margaryny tylko wyjmij ją wcześniej z lodówki aby miała temperaturę pokojową , wiem bo bardzo często robię to ciacho . Pozdrawiam i życzę udanego ciasta . :wink: :| ;-) Cytuj
walentyna Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Witam ! Mam pytanie odnośnie pieczenia ciasta , kupiłam sobie piec z piekarnikiem elektrycznym i jeszcze nie piekłam w nim ciast, czy lepiej z termoobiegiem czy z grzałką dolną i górną? Bardzo bym chciała upiec ten jabłecznik z budyniem ale trochę obawiam się tego pieczenia. :wink: Dziękuje bardzo za jakiekolwiek porady i pozdrawiam gorąco! :| Cytuj
Justyna.K Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 ja mam piekarnik elektryczny i zawsze piekę z grzałką górną i dolną bez termoobiegu bo go nie mam. ciasta wychodzą i jest oki. kiedyś słyszałam że termoobieg wysusza ciasta niewiem ile, w tym prawdy ja go nie mam i nie płacze.Pozdrawiam.Napewno niedługo wyczujesz swój piekarnik i będziesz z nim za ty.Pa Cytuj
walentyna Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 dziękuję za radę , akurat zaczynam się"brać" do pieczenia tego ciasta , póżniej napisze jak mi wyszedł. :wink: Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Dziś pierwszy raz piekłam to ciasto. Jest wspaniałe i łatwe w wykonaniu. Już połowy nie ma. Dzięki za przepis Cytuj
olga123 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Przepis jest rewelacyjny,ja pieklam to ciasto juz kilka razy,i za kazdym razem troche inaczej ostatnio z jablkami a ze bylo malo dodalam banany,rodzynki orzechy ,cynamon ,cukier waniliowytroche suszonych owocow wszystko razem wymieszalam, i przyznam ze tez smakowal niezle. goraco pozdrawiam !! Cytuj
walentyna Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ciasto wyszło mi rewelacyjnie , jestem bardzo zadowolona , wszystkim smakowało nawet synowi choć nie przepada za ciastami . Pa! Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ciacho super;) dzisiaj też pieke :P pozdrawiam :) Cytuj
mazia Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 :) cześć wszystkim!!!! Dziś piekłam to ciasto, jest tak przepyszne, jeszcze takiego dobrego przepisu na jabłecznik nie miałam. Pozdrawiam!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi