Maryśka2308 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ja się w pełni zgadzam :P piekłam różne jabłeczniki ale ten przepis jest zdecydowanie najlepszy :P a tak wogóle to witam "mazie" na forum :) Cytuj
BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Twoje ciasto droga inko jest rewelacyjny, niejednokrotnie jadłam to ciasto i jest warte zachodu. Osobiście robię troszkę inną wersję jabłecznika. Na jabłka daję ubite białko z kiślem. Ta wersja też jest fajna, osobiście polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To nie jest mój przepis tylko Wioluni. BeaGa tą wersję też robiłam co Ty, ciasto również jest bardzo smaczne i ma ładny wygląd. Cytuj
BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Aj przeprasza Wiolunię, fakt pospieszyłam się czytając Twoje wspaniałe przepisy. Jeszcze raz przepraszam autorkę tego przepisu i chylę czoła jej umiejętnościom kulinarnym. Buziaki Cytuj
mazia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Wczoraj piekłam a dziś już nie ma!!!!! Pozdrowienia dla Wioluni!! Cytuj
mazia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Również witam Maryśke 2308 :) , jeszcze dodam że jabłka posypałam cynamonem, pyszotka!! Cytuj
Kasiulek* Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Zrobiłam już dwa razy PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Cytuj
Gość ewelka135 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 właśnie piękę ten jabłecznik i tak się zastanawiam czy 1 godz to nie za dużo? Cytuj
Kaliope Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wioluniu upiekłam wczoraj jabłecznik :razz: Troszeczkę go wzbogaciłam, tzn. do jabłuszek dodałam jeszcze cynamon, cukier waniliowy, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. To pierwszy jabłecznik jaki upiekłam i baaardzo się cieszę, bo wyrósł ślicznie... Piekłam równo godzinę. Wierzch polukrowałam i obsypałam startą czekoladą... i mała dekoracja - kwiatuszek z płatków migdałowych :razz: Jabłecznik bardzo długo się studził, prawie 3 godziny po wyjęciu z piekarnika był jeszcze ciepły, ale to pewnie przez pogodę (wczoraj u nas był upał).. i dlatego gdy kroiłam, był jeszcze troszeczkę "luźny"... ale wszystkim baaardzo smakował, bo u mnie rodzinka preferuje jabłecznik na ciepło :razz: Za to dzisiaj już jest "zwarty" i chyba jeszcze smaczniejszy.. Dziękuję za świetny przepis i gorąco pozdrawiam a wszystkich Forumowiczów zachęcam do upieczenia tego ciasta 8) Cytuj
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Echhh......ciasto i zdjęcia super ........ Cytuj
Kaliope Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Figielku... Ty zawsze jesteś taka miła dla mnie :razz: Dzięki i serdecznie pozdrawiam Ciebie i Autorkę tego wyśmienitego przepisu. Wioluniu - słowa uznania dla Ciebie! Cytuj
viola32 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Potwierdzam piekny jablecznik i napewno smaczny.Gratuluje dekoracji i czysciutkich , ostrych zdjec. Cytuj
Kaliope Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Violu dziękuję serdecznie. Ucieszyło mnie, że zdjęcia wyszły ostre, bo ostatnio dowiedziałam się u okulisty, że mam astygmatyzm i że z tą wadą coraz tudniej będzie mi obsługiwać wszelkie urządzenia optyczne i ustawiać odpowiednią ostrość. Ale chyba jeszcze nie jest tak źle :?: Pozdrowienia :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Przypominam ten pyszny przepis wszystkim, którzy lubią jabłeczniki. Zrobiłam ponownie to ciasto, tym razem z budyniem czekoladowym i na trochę większej blaszce, dlatego jest niższy. Niemniej smakował całej rodzince i to baaardzo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.