Maryśka2308 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ja się w pełni zgadzam :P piekłam różne jabłeczniki ale ten przepis jest zdecydowanie najlepszy :P a tak wogóle to witam "mazie" na forum :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Twoje ciasto droga inko jest rewelacyjny, niejednokrotnie jadłam to ciasto i jest warte zachodu. Osobiście robię troszkę inną wersję jabłecznika. Na jabłka daję ubite białko z kiślem. Ta wersja też jest fajna, osobiście polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 To nie jest mój przepis tylko Wioluni. BeaGa tą wersję też robiłam co Ty, ciasto również jest bardzo smaczne i ma ładny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Aj przeprasza Wiolunię, fakt pospieszyłam się czytając Twoje wspaniałe przepisy. Jeszcze raz przepraszam autorkę tego przepisu i chylę czoła jej umiejętnościom kulinarnym. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Wczoraj piekłam a dziś już nie ma!!!!! Pozdrowienia dla Wioluni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Również witam Maryśke 2308 :) , jeszcze dodam że jabłka posypałam cynamonem, pyszotka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek* Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Zrobiłam już dwa razy PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelka135 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 właśnie piękę ten jabłecznik i tak się zastanawiam czy 1 godz to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wioluniu upiekłam wczoraj jabłecznik :razz: Troszeczkę go wzbogaciłam, tzn. do jabłuszek dodałam jeszcze cynamon, cukier waniliowy, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. To pierwszy jabłecznik jaki upiekłam i baaardzo się cieszę, bo wyrósł ślicznie... Piekłam równo godzinę. Wierzch polukrowałam i obsypałam startą czekoladą... i mała dekoracja - kwiatuszek z płatków migdałowych :razz: Jabłecznik bardzo długo się studził, prawie 3 godziny po wyjęciu z piekarnika był jeszcze ciepły, ale to pewnie przez pogodę (wczoraj u nas był upał).. i dlatego gdy kroiłam, był jeszcze troszeczkę "luźny"... ale wszystkim baaardzo smakował, bo u mnie rodzinka preferuje jabłecznik na ciepło :razz: Za to dzisiaj już jest "zwarty" i chyba jeszcze smaczniejszy.. Dziękuję za świetny przepis i gorąco pozdrawiam a wszystkich Forumowiczów zachęcam do upieczenia tego ciasta 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Echhh......ciasto i zdjęcia super ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Figielku... Ty zawsze jesteś taka miła dla mnie :razz: Dzięki i serdecznie pozdrawiam Ciebie i Autorkę tego wyśmienitego przepisu. Wioluniu - słowa uznania dla Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Potwierdzam piekny jablecznik i napewno smaczny.Gratuluje dekoracji i czysciutkich , ostrych zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Violu dziękuję serdecznie. Ucieszyło mnie, że zdjęcia wyszły ostre, bo ostatnio dowiedziałam się u okulisty, że mam astygmatyzm i że z tą wadą coraz tudniej będzie mi obsługiwać wszelkie urządzenia optyczne i ustawiać odpowiednią ostrość. Ale chyba jeszcze nie jest tak źle :?: Pozdrowienia :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Przypominam ten pyszny przepis wszystkim, którzy lubią jabłeczniki. Zrobiłam ponownie to ciasto, tym razem z budyniem czekoladowym i na trochę większej blaszce, dlatego jest niższy. Niemniej smakował całej rodzince i to baaardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.