Wiolunia Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 składniki; 3 szkl mąki 1 szkl cukru 2 całe jajka 1 żółtko proszek do pieczenia 1 margaryna 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 kilo jabłek Zagnieść ciasto;mąka+proszek+cukier+margaryna+jajka.Podzielić ciasto na 2 części jedną część rozłożyć na dno.Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto.Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. piec 1 godzinę w 180 stopniach . ;-) Cytuj
ali Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Znam i robię taki jabłecznik. Wart wypróbowania, bo naprawdę pyszniasty. Cytuj
kaska Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 jakiej wielkości musi by blaszka do tego jabłecznika ,bo mi się spodobał kaśka ;-) Cytuj
Wiolunia Opublikowano 8 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Cześć Kasiu ja do tego ciasta używam blaszki 35 na23 i w zupełności wystarczy powodzenia w pieczeniu hej wiolunia. ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ja również posiadam przepisy na jabłecznik z budyniem i nie raz piekłam i też potwierdzam że ciasto jest bardzo pyszne. ina12 Cytuj
Wiolunia Opublikowano 9 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Inko dziękuję za potwierdzenie mojego przepisu jesteś na tym forum jakby autorytetem masz bardzo dobre przepisy kture się sprawdzają bo sama niekture próbowałam pozdrawiam wiolunia. ;-) Cytuj
kaska Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 jutro napewno upiekę i dam znac co mi wyszło , dzięki ;-) Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Mam pytanie - ile ma być tego proszku do pieczenia? Cytuj
kaska Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Jabłecznika upiekłam , naprawde rewelacja , moi mali mężczyżni zjedli całą blache ledwie uratowałam kawałek dla męża , polecam ,jest prosty w wykonaniu i przepyszny ,dziękuje kaśka proszku do pieczenia zużyłam małą paczkę na 1/2kg mąki ;-) Cytuj
Wiolunia Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Monilku proszku daję 3 płaskie łyżeczki kasiu bardzo mi miło że wyprubowałaś mój przepis i smakował twojej rodzinie mam nadzieję że wyprubujesz jeszcze inne pozdrawiam wiolunia ;-) Cytuj
monilek26 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Dziękuje dziewczyny za szybką odpowiedz. Ciacho upiekę na weekend. Czytając sam prezepis już wiem że będzie świetnie smakowało. Pozdrawiam Cytuj
bikerowa Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Chętnie zrobiłabym to ciasto ale zastanawiam się jak rozłożyć na gorącym budyniu to zagniecione ciasto gdyby bylo rzadkie to rozumiem ale ono bedzie twarde Cytuj
kaska Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 nie widze problemu ja to rozwałkowuje,na wielkośc blachy,nawijam ciasto na wałek i zakrywam tym ten budyń,naprawde proste spróbuj pozdrowienia Kaśka :-) Cytuj
bikerowa Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 nie widze problemu ja to rozwałkowuje,na wielkośc blachy,nawijam ciasto na wałek i zakrywam tym ten budyń,naprawde proste spróbuj pozdrowienia Kaśka :-) dzięki wielkie za radę ,wypróbuję twój sposób Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi