ina12 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 50 dag mielonego mięsa 2 jajka 1 czerstwa bułka 1/2 szklanki śmietany 2 listki laurowe, ziele angielskie, 1/2 łyżeczki majeranku łyżeczka cukru natka pietruszki, sól, pieprz łyżka octu Mięso wyrobić z jajkami oraz namoczoną i odciśniętą bułką, doprawić solą i pieprzem. Uformować średniej wielkości kulki, nie obtaczać ich w mące. Zagotować 2-3 l wody i powoli wkładać klopsiki. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do wazy. Do wywaru dodać listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, łyżeczkę cukru, sól i pieprz. Po zagotowaniu doprawić śmietaną i łyżką octu. Zalać klopsiki gorącym sosem i posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami. ina12 Cytuj
Magdalena Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Zainteresował mnie sosik kwaśny, muszę zastosować przepis pozdrawiam Mgdalena!!! ;-) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No to znalazłam idealny pomysł na dzisiejszy obiad! Odezwę się jeszcze i podzielę się wrażeniami. Bardzo dziękuję za pomysł i pozdrawiam!!!!! Cytuj
Stokrotka Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Bardzo smaczna potrawa. Ina 12 dziękuję za przepis. Pozdrawiam!!!!! Cytuj
sylwia791 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ZROBILAM WCZORAJ TE KLOPSIKI NA OBIAD SA PRZEPYSZNE I BARDZO LATWE DO ZROBIENIA DZIEKUJE ZA PRZEPIS Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Stokrotko i Sylwio bardzo miło mi że potrawa ta smakowo przypadła Wam do gustu. Nam też bardzo smakuje. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
monia79 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 mniej wiecej ile gotujesz klopsiki? i rozumiem ze na wolnym ogniu? pozdrawiam Cytuj
Stokrotka Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Na wolnym ogniu około 20-25 minut. Moje klopsiki były malutkie, dlatego nie trzeba było dłużej. Smacznego!!!!! Cytuj
ela2225 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kocham kwaśny smak napewno wypróbuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.