Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biszkopt: 6 jaj, 0,75 szklanki maki tortowej, 0,75 szklanki cukru, cukier waniliowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka octu 2-3 łyżki kakao (tyle samo ująć z mąki) Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka z octem, a na końcu przesianą przez sito mąkę, wymieszać delikatnie. Wyłożyć na dużą prostokątną blachę. Upiec i wystudzić. Słonecznik: 30 dkg słonecznika łuskanego, 15 dkg masła, 7,5 dkg cukru, 3 łyżki mleka, 1 cukier waniliowy. Masło z mlekiem i cukrem rozpuścić w garnku, jak zacznie się gotować, dodać słonecznik. Smażyć mieszając około 20 minut, aż słonecznik się zrumieni. Wystudzić Krem: Puszkę mleka zagęszczonego słodzonego gotować 2-3 godziny. Po wystudzeniu wymieszać z 1 kostką masła ( ja daję ok. 3/4 kostki) oraz słonecznikiem. Gotowe ciasto (warstwy): Biszkopt Krem Petitki (herbatniki) moczone w wódce Polewa - stopić gorzką czekoladę z odrobiną mleka i rozsmarować na herbatnikach. Polewa nie może być gęsta i najlepiej użyć pędzelka

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.