Gość diablesse Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ludzie przeszukalam mnustwo roznych przepisow na ciastka owsiane przed chwilka zrobilam wedlug jednego i to niejest to, co oczekiwalam. Ja pieklam te w wersji bez maki i jajek, moze w tym sekret?? Chcialabym uzyskac takie jak na zalaczonej fotce, takie duze, wypukle, nietluste. Jastopilam maselko, cukier i mleko dosypalam platki, troche za dzuo mleka wlalam bylo za rzadkie wiec dodalam maselka, fakt zgestnialo ale jak wlozylam do piekarnika,to maslo sie stopilo, wyciaklo z ciasteczek, nie wiem to nie to.....czy ktos wie jakichskladnikow uzyc aby te ciacha byly jak na zdjeciu????? Pomozcie!! Cytuj
zuziorek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Kochana, ciasteczka wyglądają pięknie ale zapewne dlatego, że posiadają pełno spulchniaczy, konserwantów i wiele innych dodatków. Nie zawsze co pięknie wygląda dobrze smakuje. Powodzenia w szukaniu tego doskonałego przepisu :-) Cytuj
Agusia Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Czesc Jesli chodzi o ciasteczka owsiane too zerknij do gieldy i odszukaj ciasteczka owsiane mojego przepisu. Sprobuj bo warto!!!!!!!!!!! Agusia Cytuj
aida Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Przede wszystkim tam jest napisane ciasteczka pełnoziarniste a nie owsiane a to jest pewna różnica. Płatki owsiane otrzymuje się z odpowiednio przygotowanych ziaren owsa a produkty pełnoziarniste z przemiału na mąkę całych ziaren myślę że w tym przypadku pszenicy. Wydaje mi się że w sklepach ze zdrową żywnością można dostać mąkę z pełnego przemiału. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.