ina12 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 6 jaj 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt. Masa: 1/2 l śmietany kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 op. galaretki Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Biszkopt przekroić na dwa krążki. Jeden krażek włożyć do tortownicy, a drugi pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietankowej, wyłożyć na biszkopt i zalać resztą galaretki. ina12 Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Witam ino12 Mam zamiar zrobić ten kolorowy placek,ale proszę napisz,czy w przepisie na biszkopt nie ma być proszku do pieczenia? Pozdrawiam Dorunia ;-) Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Biszkopty piecze się z proszkiem do pieczenia jak i bez proszku. Dorunia dodaj jedną płaską łyżeczkę proszku do pieczenia a biszkopt będzie bardziej pulchny. Ja zaraz dopiszę proszek do pieczenia do przepisu. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i dziękuję że zauważyłaś w przepisie brak proszku do pieczenia. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Upiekłam go w dużej tortownicy używając 3 galaretki. Dołączam zdjęcie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.