zuziorek Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Składniki dobieramy ilościowo według ilości spożywających. Podaję przepis dla 2 osób: 6 pałek z kurczaka zapanierowanych wg uznania moja panierka to: sól czosnkowa, vegeta, papryka słodka, zioła prowansalskie puszka mini marchewek 6 ziemniaków Ucinamy rekaw foliowy na dł, ok 50cm i wkładamy do niego pałki, marchewkę, obrane i pokrojone ziemniaki opruszone sola. Związujemy rękaw, nacinamy w trzech miejscach i wkładamy do nagrzanego piekarnika ok 200s na okres ok 1 godziny. Po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze ok 20min. Smacznego Cytuj
ulinek77 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 a co to jest pałka? :-) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 ... wydaje mi się, że to może być noga z kurczaka Cytuj
Magdalena Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A, ściślej łydka nogi z kurczaka!!! :-) Cytuj
zuziorek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ostatnia odpowiedz trafiona w 10 :D ! W mojej rodzinie potocznie na kurzą łydkę mówi się " PAŁKA" :-) Cytuj
basga Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 a w sklepie jest to podudzie,zaś noga z kurczaka to udko. Cytuj
zuziorek Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dziś serwowałam moje najmniej wysiłkowe danie, bo wszystko w jednym worku. Ziemniaczki i marchewka młode. Pychotka Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Fajne danie wszystko piecze się razem i pewnie super smakuje muszę kiedyś spróbować. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi