Skocz do zawartości

Roladki Z Szynki


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10 plasterków gotowanej chudej szynki 1 1/2 szklanki gęstej śmietany kremowej 2 łyżki utartego chrzanu sok z cytryny 2 łyżki żelatyny, sól, cukier sałata, marynowana czerwona papryka Żelatynę zalać niewielką ilością wrzatku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę. Plasterki szynki posmarować ubitą smietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki. Udekorować wierzch paskami papryki. ina12

Opublikowano

Ja jadłam podobne w galarecie były pyszniutkie , muszę wypróbować w najbliższym czasie pa!!! Magdalena !!! ;-)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja takie roladki robię tak: ser biały mieszam z chrzanem ze słoiczka, dodaję śmietanę, ew. sól i pieprz do smaku /masa ma być zwięzła/, nakładam masę na plastry szynki, roluję, układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką /może być na rosołku z kostki/.

Opublikowano

A ja robię tak: biały ser, tarty zielony ogórek, torta rzodkiewka, pokrojony szczypiorek, sól, pieprz ewentualnie śmietana. Inna wersja:gotowane jajka, chrzan, kwasek cytrynowy,śmietana,sól,pieprz. Jajka trę na drobnej tarce. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja roladki robie tak; biały ser, gotowane jajka na twardo , drobno pokrojony szczypiorek ,i vegeta wszystko razem wymieszać /masa musi mieć konsystencje zwięzłą /. posmarować szynke dobrze zrolować ,ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Zawsze robi furore na imprezkach. :D ;-) :-) Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Ja robię bardzo podobnie jak Gosiek tyle tylko, że dodaję serek Ostrowia ze szczypiorkiem, całość przystrajam jeszcze gotowaną i pokrojoną marchewką, kukurydzą i groszkiem - całość zalewam też galaretą. Pychotka Pozdrawiam

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłam dziś na imprezę Andrzejkową , na farsz ugotowałam jaja, na tarce starłam, do tego chrzan , śmietanę ,cytrynkę ,sól, . Zalałam tężejącą galaretką z rosołu, a jak pięknie się prezentują !!! :roll:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Daria witaj! Moje roladki sa również delikatne w smaku. Ja dodaję chrzan z słoiczka, jakby tak świeży chrzan utrzeć to by były bardziej pikantne. Roladki smakują wszystkim nawet z chrzanem z słoiczka i cieszy mnie że u Ciebie wszystkim również smakowały one. Dziękuję bardzo za pozytywne ocenienie. Przesyłam serdeczne pozdrowienia.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.