ina12 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 10 plasterków gotowanej chudej szynki 1 1/2 szklanki gęstej śmietany kremowej 2 łyżki utartego chrzanu sok z cytryny 2 łyżki żelatyny, sól, cukier sałata, marynowana czerwona papryka Żelatynę zalać niewielką ilością wrzatku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę. Plasterki szynki posmarować ubitą smietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki. Udekorować wierzch paskami papryki. ina12 Cytuj
mela Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 ten przepis musze wypróbowac ;-)))))) Cytuj
Magdalena Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ja jadłam podobne w galarecie były pyszniutkie , muszę wypróbować w najbliższym czasie pa!!! Magdalena !!! ;-) Cytuj
ali Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A ja takie roladki robię tak: ser biały mieszam z chrzanem ze słoiczka, dodaję śmietanę, ew. sól i pieprz do smaku /masa ma być zwięzła/, nakładam masę na plastry szynki, roluję, układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką /może być na rosołku z kostki/. Cytuj
dareks Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 a ja robie to tak:do sera dodaje roztary czosnek, śmietane troche majonezu i musztardy oraz sok z cytryny zwijam i zalewam galaretka [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Będzie u mnie uroczystość, zrobię roladki i dodam zdjęcie do przepisu. Pozdrawiam wszystkich. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A ja robię tak: biały ser, tarty zielony ogórek, torta rzodkiewka, pokrojony szczypiorek, sól, pieprz ewentualnie śmietana. Inna wersja:gotowane jajka, chrzan, kwasek cytrynowy,śmietana,sól,pieprz. Jajka trę na drobnej tarce. Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Z serem roladków nie jadłam, następnym razem zrobię z serem. Dziękuje bardzo wszystkim za podanie przepisów i pozdrawiam. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja roladki robie tak; biały ser, gotowane jajka na twardo , drobno pokrojony szczypiorek ,i vegeta wszystko razem wymieszać /masa musi mieć konsystencje zwięzłą /. posmarować szynke dobrze zrolować ,ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Zawsze robi furore na imprezkach. :D ;-) :-) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja robię bardzo podobnie jak Gosiek tyle tylko, że dodaję serek Ostrowia ze szczypiorkiem, całość przystrajam jeszcze gotowaną i pokrojoną marchewką, kukurydzą i groszkiem - całość zalewam też galaretą. Pychotka Pozdrawiam Cytuj
Magdalena Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Zrobiłam dziś na imprezę Andrzejkową , na farsz ugotowałam jaja, na tarce starłam, do tego chrzan , śmietanę ,cytrynkę ,sól, . Zalałam tężejącą galaretką z rosołu, a jak pięknie się prezentują !!! :roll: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Tyle podałyście przepisów że teraz będzie problem który przepis zrobic jako pierwszy :roll: to świetny sposób na niezapowiedzianych gości :oops: z pewnością się przyda Cytuj
dariad Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam Ina ! - robilam Twoje roladki na Sylwestra bardzo dobre wszystkim smakowaly ale czy one takie są delikatne jak mnie wyszly? serdecznie pozdrawiam :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Daria witaj! Moje roladki sa również delikatne w smaku. Ja dodaję chrzan z słoiczka, jakby tak świeży chrzan utrzeć to by były bardziej pikantne. Roladki smakują wszystkim nawet z chrzanem z słoiczka i cieszy mnie że u Ciebie wszystkim również smakowały one. Dziękuję bardzo za pozytywne ocenienie. Przesyłam serdeczne pozdrowienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi