DeLarge Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 problem jest chyba w tym, że powyższy cytat dotyczący nieszkodliwości kuchenek mikrofalowych pochodzi ze strony komercyjnej tj. hortex'u KLIK ...a gdy produkuje sie dania które można rozmrażać w kuchenkach mikrofalowych (i się na tym zarabia pieniądze) to myślę iż należy podchodzić do tego z dystansem...hmmm A tak na chłopski rozum, zastanówmy się czy zastosowanie promieniowania mikrofal do przyrządzania posiłków jest naturalne i całkowicie oczywiste...? Cytuj
ainoh7 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 mam mieso mielone i ide cos stworzyc z przepisu bernimka . ta pieczen rzymska. obejrzymy co z tego bedzie... Cytuj
ainoh7 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 no wiec zrobiłam... wyszło jak wyszło mam taki placek teraz i co to juz koniec. pokroic i zjesc i tyle tak? Cytuj
DeLarge Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 tak bez żadnego sosu...bez tłuczonych ziemniaków?........ Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 witam Ja mam mikrofale i korzystam z niej bardzo duzo i nie tylko do pogrzewania i odmrażania.Gotuje ziemniaki obrane lub na sałatke w łupinach gotuje zupy niektóre napewno korzystam z niej jak robie gołąbki to liście kapusty odgotuje w mikrofali mam odpowiednie garki do niej. Jeśli kogos to ineresuje moge podać przepisy :) pozdrawiam serdesznie wszystkich joanna Cytuj
ainoh7 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 no jasne mnie interesuje... podaj cos ciekawego.... Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam Podaje jeden z wielu przepisów do mikrofali ZUPA JARZYNOWA Z SEREM SKŁADNIKI: 20g MASŁA 1,5LITRA BULIONU Z KOSTEK ROSOOWYCH 2 KOSTKI LIŚĆ LAUROWY SÓL,PIEPRZ 50 g TWARDEGO ŻÓŁTEGO SERA(ŚWIEZO STARTE 60g ZIEMNIAKÓW 60gSELERA 60g PORY 60g MARCHWI CEBULE WYKONANIE ZIEMNIAKI,POR,SELER,MARCHEWI CEBULE OBRAĆI DROBNO POKROIĆ.WARZYWA I MASŁO WŁOŻYC DO WYSOKIEGO NACZYNIA I POD PRZYKRYCIEM GOTOWAĆ 5MIN (600W).NASTĘPNIE ZALAĆ BULIONEM(ROZPROWADZONYM W GORONCEJ WODZIE) ,dodać liśc laurowy I GOTOWAĆ 10 MIN(600W). PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.POSYPAĆ ŻÓŁTYM SEREM I WSTAWIĆ ZUPE NA 1 MINUTE.(500W) życze powodzenia ainoh7 mam tez prezentacjie zrobiona jak należy korzystac z mikrofali opracowaną skrótowo z ksiązki ale to tylko mozna przesłać e m-mailem Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja też mogę podać przepisy, a mikrofalówkę przestałam używać. Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam nie moim celem jest przekonywanie kogokolwiek do używania mikrofali.Ale nie ukrywam ze bardzo chciałam ja mieć i kupiłam LG z funkcjami na widocznym miejscu.Dużo dowiedziałam sie jak działa i co można wszystko zrobic od P.Katarzyny Pospieszyńskiej jeszcze wtedy kiedy prowadziła program właśnie jak użytkowac mikrofale wydała równiesz ksiązki na ten temat. pisze to dlatego ze Halinka zrezygnowała z jej użytkowania może jeszcze powrócisz do niej buziaczki ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW Ilość porcji: 4 Składniki: 800 G ZIEMNIAKI 70 G ŻÓŁTY ser EMENTALSKI 150 ML ŚMIETANA 1 ŁYŻKA MASŁO SÓL,PIEPRZ,GAŁKA MUSZKATOŁOWA,PAPRYKA Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry.Wymieszać z przyprawami.Naczynie do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w nim połowę utartego sera,następnie ułożyć pozostałe ziemniaki i resztę sera.Polać śmietaną. Zapiekać przy mocy 600 W 18 minut. Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Joasiu jednak ja nie powrócę, za dużo negatywnych wypowiedzi na forum wyczytałam i już dużo prędzej o tym wiedziałam. Mikrofalówka jest dlatego że syn otrzymał ją w prezencie. Na ten temat też bardzo poinformował nas DeLagre on jest obeznany w różnych tematach z dowodami włącznie. Ja też nikogo nie mam zamiaru przekonywać, to jest każdego inwidualna sprawa. Pozdrawiam Cytuj
Doris Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 My używamy mikrofalówki tylko raz na jakiś czas do odgrzewania, a i to dość rzadko. Wolę tradycyjnie przygotowywać posiłki. :) Cytuj
ainoh7 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 hey joanna bydq.. przeslij prosze te prezentacje.. moój mail: ainoh7@gazeta.pl dzieki Cytuj
Gość xoyo Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Witam wszystkich! Ja mam podobny problem, tylko że w drugą stroną. Niedawno zacząłem nową (pierwszą) pracę. W pracy mamy do dypozycji mikrofalówkę. U mnie w domu nie posiadamy takiego urządzenia. Czasem mam ochotę zjeść w pracy coś na ciepło, a przecież nie będę nic tam gotował. Dlatego zwracam się do Was z uprzejmą prośbą żebyście mi doradzili co takiego można sobie przyrządzić w domu i na podgrzać w pracy. Ja myślałem o tostach, hot-dog, może leczo. Ile takie potrawy należy podgrzewać i z jaką mocą??? Pozdrawiam, Jarek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.