ina12 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 3 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki kremówki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 małej torebki cukru waniliowego Żóltka ubić na parze z cukrem. Trochę czekolady odłożyć do dekoracji, resztę roztopić z masłem, dodać kawę, ubite żółtka i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ubić śmietanę z cukrem pudremi cukrem waniliowym. Schłodzony mus przed podaniem przybrać bitą śmietaną i wiórkami czekolady. ina12 Cytuj
ela2225 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Ale pysznie brzmi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.