Jolcia Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 SKŁADNIKI BISZKOPTU -5 jajek -5 czubatych łyżek mąki krupczatki -5 czubatych łyżek cukru -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno , dodać cukier cały czas ubijając , dodać żółtka a na końcu mąkę z proszkiem. Masę wylać do formy o wymirach 25/36 cm. Piec 25 minut w temp. 170 C. Po upieczeniu ostudzić. MASA Z JABŁKAMI -2 galaretki truskawkowe -5 dużych jabłek -1/2 litra wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dodć do niej starte jabłka na grubej tarce jarzynowej. Jabłka surowe. Galaretkę schłodzić. Gdy będzie mocno tężejąca wyłożyć ją na biszkopt. Włożyć do lodówki KREM -1 szkl. mleka -1 budyń waniliowy -3/4 kostki masła -3 łyżki cukru 2/3 szkl mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozrobić budyń i wlać do wrzącego mleka. Ugotowany budyń ostudzić i jak będzie zimny zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na galaretkę. KRUSZONKA -1/3 kostki margaryny Kasi -3 łyżki cukru -10 dag wiórek kokosowych Składniki przesmażyć na złoty kolor w rondelku. Ostudzić. Zimną kruszonkę pokruszyć i posypać na krem. Może się wydawać że ciasto jest trudne ale to tylko pozory. Jest naprawdę smaczne i gościło na wielu stołach. Wszystkim zawsze smakowało. POZDRAWIAM Cytuj
Jolcia Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam wszystkich.Wczoraj piekłam ciasto i zrobiłam zdjęcie.Dołączam je i pozdrawiam. Cytuj
Anna22 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jolcia czy ta kruszonka sama z siebie wychodzi taka śliczna różowiutka :P czy może ja czymś zabarwiłaś:lol: Cytuj
apsik Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jeżeli chodzi o tę kruszonkę to myślę , że to wiórki są kolorowe . Radzę wypróbować . Cytuj
Jolcia Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Dziewczyny ta kruszonka na zdjęciu tak wyszła. Ona ma kolor złocisty.Sory jeśli was rozczarowałam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.