Jolcia Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Składniki ciasta -25 dag mąki tortowej -4 jajka -15 dag cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -10 dag margaryny Margarynę rozpuścić i schłodzić. Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijać, dodać żółtka , następnie mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę. Ciasto wylać do formy o wymiarach 25/32 cm. Surowe ciasto posypać bakaliami: ok 10 dag rodzynek, 10 dag orzechów laskowych pokrojonych. Na bakalie rozłożyć 2 duże starte jabłka [na grubej tarce] Na jabłka rozłożyć masę kokosową. Składniki masy -20 dag wiórek kokosowych -20 dag cukru -20 dag margaryny Kasi -2 jajka Margarynę rozpuścić , dodać wiórki, cukier i chwilę przesmażyć. Masę ostudzić i do zimnej dodać surowe jajka. Ciasto piec ok 1 godziny w temp 170 C Życzę smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.