uretan Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Wielu smakoszy bardzo lubi tę pyszną zupę. Jednak często nie podejmują próby jej samodzielnego przyrządzenia z powodu jej dość dużej pracochłonności. Dlatego chciałem zaproponować przepis, który dzięki zastosowaniu mrożonek i półproduktów jest szybki, a równocześnie smakowo nie odbiega znacząco od oryginału. Składniki: 30 dag chudego wędzonego boczku, paczka krojonej mrożonej włoszczyzny, 1/4 główki włoskiej kapusty, paczka mrożonego puree z buraków, puszka białej fasoli konserwowej, 1 burak, 4 ziemniaki, łyżka octu, mała puszka śmietany 22%, łyżka koncentratu pomidorowego, vegeta, sól, cukier, pieprz do smaku. Wykonanie. Boczek, obrane ziemniaki i obrany burak pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Te składniki zalać w garnku wodą, wsypać łyżeczkę vegety, włożyć listek laurowy. Powoli ogrzać do wrzenia, gotować 15 min. Do wrzątku włożyć mrożoną włoszczyznę, puree buraczane i koncentrat, zagotować, gotować dość ostro 10 min. Dodać ocet i fasolę wraz z zalewą z puszki. Smietanę wymieszać z niewielką ilością zupy, wlać, zagotować, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem (smak powinien być słodko kwaskowy). Smacznego. Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Fajny przepis ja uwielbiam barszcz ukraiński ale nie zawsze chce mi się go robić a dzięki Twojemu przepisowi będe się nim mogła zajadać częściej W poniedziałek robię barszcz według Twojego przepisu Pozdrawiam :-) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Narobiłeś mi apetytu a więc barszczyk będzie jutro jeszcze raz dzięki za przepis Cytuj
uretan Opublikowano 20 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Gwarantuję efekt :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi