uretan Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Składniki: 0,5 kg filetów "matjas" (lekko solonych), 0,5 kg ziemniaków, 3 cebule, mała puszka śmietany 22%, pieprz, gałka muszkatołowa, ewent. mielona kolendra. Wykonanie: Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Filety dokładnie wypłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać jak najdrobniej. Wszystkie składniki wymieszać, zalać śmietaną, jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce na co najmniej pół godziny, żeby sól z filetów przeszła do sosu. Przed podaniem przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową i kolendrą (po szczypcie). Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.