ina12 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 50 dag schabu po 2 papryki czerwone i żółte 1 cebula 15 dag fasolki szparagowej 4 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 kostka bulionowa 5 łyżek sosu sojowego 1 mała puszka ananasa w kostkach 2 łyżki octu winnego 2 jajka 5 dag mąki ziemniaczanej sól, 1 -2 łyżeczki cukru Papryki po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę, cebulę w krążki, a fasolkę dzielimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy paprykę, cebulę i fasolkę. Zalewamy kostką rosołową rozpuszczoną w 100 ml wody, dodajemy sos sojowy, koncentrat pomidorowy, sól cukier, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Ananasa odsączamy z zalewyi dodajemy do warzyw razem z octem winnym. Przed podaniem podgrzewamy. Schab kroimy w kostkę. Każdy kawałek zanurzamy w jajkach roztrzepanych z mąką ziemniaczaną i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Schab podajemy z przygotowanymi warzywami i ryżem. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.