Pączuszek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ciasto składnik; 8 jaj 1 szk. mąki 1 szk. mąki ziemniaczanej 1 szk. cukru 1 szk. maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie; Białka ubić na pianę , dodać cukier i żółtka ciągle ubijać na koniec dodać mąki , mak i proszek do pieczenia lekko wymieszać. Upiec ciasto w tradycyjnej blaszce. Masa; Krem karpatka 5 minut 1 łyżka kawy naturalnej 1 łyżka kawy kapucino smak dowolny 1 kostka masła Wykonanie Krem zrobić według przepisu na torebce ,dodać kawy i jeszcze trochę ubić. Masło utrzeć i dodawać po trochę do kremu. Ostudzone ciasto przekroić na połwę, nasączyć dobrze pączem kawowym nałożyć 2/3 kremu na to drugie ciasto nasączone i resztę kremu. Na krem układać bezy [ można pokruszyć wtedy lepiej kroić ]. Na wierzch polać polewą czekoladową w esy floresy . Smacznego Cytuj
apsik Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować tylko mam pytanie ,czy w kremie dodaje sięmasło do masy karpatkowej czy odwrotnie Cytuj
Pączuszek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Masło dodawałam do kremu tak jak w przepisie. Proszę spróbować moim domownikom bardzo smakuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.