uretan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Składniki: 30 dag mielonej jagnięciny lub wołowiny (raczej tłuste), 2,5 łyżki kaszki kuskus, łyżeczka suszonego lubczyku, pół łyżeczki mielonego pieprzu, pół łyżeczki mielonej kolendry, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub zmiażdżone, pół łyżeczki cukru, 1 jajko. Wykonanie: Do mięsa dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, pozostawić w cieple na 20 min. Z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha. Gotować w osolonym wrzątku, wrzącym rosole lub innej czystej zupie 10 min od wypłynięcia. Pulpety ugotowane we wrzątku polać dowolnym gorącym sosem do mięs i podawać z surówką, ugotowane w zupie - podawać z zupą. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.