Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do ciasta potrzebne są herbatniki Petit beurre i krem do tortów Gelwe lub Dr. Oetkera. Ilość herbatników zależy od wielkości blachy. Kremy dwa. Krem przygotowujemy wg instrukcji-wersja z masłem. Na blaszce rozkładamy herbatniki moczone w zimnym mleku , warstwę kremu itd. Ja robię 3 warstwy herbatników i 3 warstwy kremu. Ostatnią warstwę kremu posypuję pokruszonymi herbatnikami. Można zrobić ostatnią warstwę herbatników i polać polewą. Pracy niewiele a smakuje wyśmienicie. W mojej rodzinie i w pracy ciacho zrobiło furorę. :D ;-) :-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.