Jolcia Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Do ciasta potrzebne są herbatniki Petit beurre i krem do tortów Gelwe lub Dr. Oetkera. Ilość herbatników zależy od wielkości blachy. Kremy dwa. Krem przygotowujemy wg instrukcji-wersja z masłem. Na blaszce rozkładamy herbatniki moczone w zimnym mleku , warstwę kremu itd. Ja robię 3 warstwy herbatników i 3 warstwy kremu. Ostatnią warstwę kremu posypuję pokruszonymi herbatnikami. Można zrobić ostatnią warstwę herbatników i polać polewą. Pracy niewiele a smakuje wyśmienicie. W mojej rodzinie i w pracy ciacho zrobiło furorę. :D ;-) :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.