ania Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 1 kg borówek lub żurawin 35 dkg jabłek lub gruszek 30 dkg cukru 1/8 l wody Zagotować cukier z wodą i na gorący syrop wrzucić borówki. Gotować 15 min. cały czas mieszając. Obrane jabłka pokroić w kostkę, dodać do borówek, gotować ok. 30 min., aż będą szkliste. Gorące kłaść do suchych, wyparzonych słoików i zamknąć. Podawać jako przystawkę do pieczonych mięs, zwłaszcza do drobiu, wędlin itp. :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.