Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2,5 kg karkówki BAJC: musztarda sarebska olej sok z jednej cytryny 5-6 ząbków czosnku ziele ang. , jałowiec, kolendra, pieprz miel. , zioła prowansalskie Mięso pokroić na płaty ok. 3cm. grubości naciąć w zdłuż nie do samego końca w dwóch miejscach, a następnie zapleść warkocze spinając koniec wykałaczką lub szpilką do zrazów.Posmarować warkocze bajcem i wstawić na noc do lodówki. Następnie obsmażyć na oleju,przykryć folią aluminiową ,wstawić do piekarnika i piec w 200 st. C. i upec. :-)

Opublikowano

Aniu czy do bejcy dodajesz całą musztardę ??

Ja daję ok. 1/2 słoiczka. Jak tylko zrobię tą potrawę postaram się dołączyć zdięcie, zapewniam,że mięsko jest niebywale aromatyczne,soczyste, a zarazem kruche. Zyczę smacznego !!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.