amelia1 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Składniki: 20 usmażonych naleśników 30 dag żółtego sera 0,5 kg pieczarek dwie małe cebule pieprz sól czerwona papryka ostra jajko bułka tarta sposób wykonania: Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, smażyć w rondelku na małym ogniu tak długo, aż wszystka woda z pieczarek wyparuje. Cebylkę drobno pokroić, wrzucić do pieczarek i smażyć jeszcze chwilkę aż sie zarumieni. Farsz przełożyć do miseczki, wymieszać ze startym żółtym serem, przyprawić solą pieprzem i papryką. Farsz ma mieć troszeczkę ostry smak, aby krokiety nie wyszły mdłe. Wszystko wymieszać. Naleśniki posmarować farszem, zawijać jak krokiety, obtoczyć w jajku, następnie w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju aż sie zarumienią. Krokiety najlepiej podawać ciepłe z czerwonym barszczykiem. Smacznego!!! Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Znam te krokieciki.Pyszne! Moje dzieci polewają je ketchupem.... Cytuj
amelia1 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam!!! Cieszę się, że Tobie i Twoim dzieciom też smakują :lol: . Z ketchupem jeszcze nie próbowałam, ale napewno to zrobię :lol: Pozdrawiam Amelia Cytuj
apsik Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Krokieciki są przepyszne,ja podałam je z ryżem polanym sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej.Obiad był bardzo syty i smaczny .DZIĘKUJĘ Cytuj
Anna22 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Narobiłyście mi apetytu :lol: :lol: Jutro je zrobię tak jak doradza amelia1 z czerwonym barszczykiem. Cytuj
amelia1 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witajcie!!! Apsik bardzo się cieszę, że obiadek smakował. :lol: Jeszcze nie próbowałam takiej wersji z ryżem, ale spróbuję. Dziękuję za pomysł. Aniu życzę smacznego, napewno nie pożałujesz :lol: . Pozdrawiam Amelia Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Mój mąż uwielbia te krokiety.Ja podaję je zawsze jako drugie danie i tak jak u Basi K. zjadamy je z ketchupem,ewentualnie z sosem pieczarkowym.Polecam i życzę smacznego-u mnie będą dziś na obiad. Cytuj
amelia1 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witaj Gabi!!! Mój mąż też uwielbia te krokiety i ja też podaję je zawsze na drugie danie. Polecam wszystkim :) Smacznego Amelia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.