Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja mama zawsze kroi jabłka w plasterki tzn. na gorący tłuszcz kładzie ok. 1 łyżkę ciasta, na niego plasterek jabłka i ponownie ok. 1 łyżkę ciasta - i smaży z dwóch stron - takie racuszki też są bardzo dobre. Pamiętam jak byłam mała to zawsze szukałam tego jabłuszka, bo nie zawsze ten plasterek był taki duży :lol:

Opublikowano

Ja pamiętam, moja babcia często robiła takie placuszki o jakich pisze Dorotka i ja też zawsze szukałam tego jabłuszka :lol: . Przepis na te racuszki mam od teściowej, która czasami też zciera jabłka na grubych oczkach, a czasami kroi w kostkę i racuszki wychodzą super. Jak widać każdy ma inne pomysły, a wszystko poto, aby dogodzić naszym najmilszym, jak najsmaczniej :lol: .

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Racuszki pycha!!! Zrobiłam w ubiegłym tygodniu. Mięciutkie, puszyste no i nie tłuste (dodałam łyżkę octu) Rodzinka była zachwycona! Musiałam się juz podzielic tym przepisem z moją mamą. :grin:

Opublikowano

Racuszki wypróbowane i naprawdę są wyśmienite,do tej pory robiłam na kefirze,bez jabłek i z sodką i uważałam je za najlepsze ,ale te są naprawdę pyszne. Gratuluję pomysłu i pozdrawiam.

Opublikowano

Witajcie Apsik i Marra. Cieszę się ogromnie, że nie tylko mi one smakują ale i wam też. Zapraszam do kożystania z innych moich przepisów, napewno nie porzałujecie :grin: . Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Znowu dzisiaj musiałam je zrobic na wniosek rodzinki. Dodałam tylko zamiast octu jak wcześniej - pół kieliszka wódki i pół szklanki Corn Flaksów (?). Po prostu pychota. Szkoda tylko że wczesniej nie znalazłam tej stronki. moje menu w porównaniu z takimi przepisami było bardzo ubogie :wink: Pozdrawiam gorąco.

Opublikowano

Witaj Marra!!! Strasznie się cieszę, że tak Wam posmakowały racuszki. Z wódką i corn flakesami jeszcze nie jadłam, ale jak mówisz, że dobre to wypróbuję kiedyś. Dzieki za pomysł. Pozdrawiam Amelia

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

musze przyznać że te placuszki były wspaniałe, choć nie miałam kwaśnego mleka użyłam słodkiego ale i tak były wyśmienite i pulchne.Dziekuje za przepis :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.