amelia1 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Składniki: 0,5 kg mąki 1 łyż. proszku do pieczenia 3 jajka 3 duże łyż.cukru 2,5 szkl. kwaśnego mleka sól jabłka cukier puder do posypania Sposób wykonania: Wszystko utrzepać jak na naleśniki. Ciasto wyjdzie gęste. Jabłka obrać i wkroić cienkie plasterki do ciasta lub jabłka pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią z obu stron. PosypaC cukrem pudrem. Smacznego!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Robię takie same racuszki są bardzo dobre polecam. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Robię podobne ale na kefirze. Rodzinka je uwielbia. Polecam. Cytuj
Wiolunia Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Robię takie moim dzieciom uwielbiają je polecam są pyszne :-) Cytuj
amelia1 Opublikowano 30 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Cieszę się, że wam też smakują, polecam także z polewą owocową lub jogurtem Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 już od jakiegoś czasu maż namawiał mnie żebym zrobiła racuchy ale gdzieś zapodziałam dawny sprawdzony przepis więc :P odwlekałam, ale tak chwalicie że teraz sama nabrałam ochoty ;) i chyba zrobię Mu niespodziankę ;) Dzięki Cytuj
gosiek50 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zrobiłam racuszki dziś na kolacje , są super . dzięki za fajny przepis. ;) ;) Pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam!!! Katarzyno, życzę wam smacznego, napewno niespodzianka się uda ;) Pozdrawiam!!! Gosiek, cieszę się, że racuszki wam smakowały ;) :P . Ja robię je bardzo często, bo tak nam smakują. Pozdrawiam i polecam też inne moje przepisy. Amelia Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Amelio, dziękuję za przepis na racuszki. Zrobiłam je, są naprawdę pyyyyszne. Szybko się je robi, ale też szybko znikają :P Cytuj
sylwia791 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 uwielbiam racuchy ale powiedzcie mi jak je upiec zeby nie byly takie tluste bo mi zawsze wychodzą takie nasiąkniete tluszczem Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zaraz po upieczeniu, racuszki układam na ręczniku papierowym, i dzięki temu nie są takie tłuste. Cytuj
amelia1 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Kochana Dorotko!!! Strasznie się cieszę, że smakowały Ci racuszki :P . To prawda- szybko się je robi ale jeszcze szybciej znikają z talerza :lol: Sylwio, ja tak samo jak Dorotka wykładam je na papierowy ręczniczek i nie są tłuste. Dorotko,dziękuję za załączenie zdjęć, ja zapomniałam :lol: Pozdrawiam gąrąco i smacznie :lol: Amelia Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam Racuszki są pyszne! Tak jak pisała Amelia 1 szybko znikają :P Cytuj
basga Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 do tej pory zawsze robiłam racuchy drożdżowe ale skuszę się na takie. A jablka dawałam starte na grubych oczkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.