uretan Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Składniki: (Na 2 osoby) Dwa 1,5 cm kotlety z karkówki, 10 dag surowego, wędzonego boczku, 2 pory obrane z twardych liści, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka miodu, mała puszeczka koncentratu pomidorowego, vegeta, sól, pieprz, świeża bazylia. Wykonanie: Boczek pokroić w drobną kostkę, zesmażyć. Karkówkę pociąć na paski o kwadratowym przekroju, dodać do boczku, smażyć na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zmniejszyć ogień, dodać pory pokrojone w cienkie plasterki, zmiażdżony czosnek, miód, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę vegety. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W razie zbytniego wygotowania płynu dolać 2 łyżki wody lub czerwonego wina, pod koniec duszenia dodać czubatą łyżkę posiekanej bazylii. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kluskami lub ryżem. Smacznego Cytuj
Wiolunia Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jutro muszę wyprubować ten przepis bo jest ciekawy pozdrawiam Wiolunia :-) Cytuj
uretan Opublikowano 31 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Napisz jak smakowało :-) Cytuj
dareks Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 wyglada bardzo smakowicie [E] Cytuj
dareks Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Bardzo fajny przepis - karkówka smakowała całej rodzinie chyba go wprowadzę na większe imprezy [E] Cytuj
uretan Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Darek`s. Bardzo się cieszę. Lubię, gdy proste przepisy smakują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.