Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 0,5 kg żółtego sera dobrze się topiącego, jajko, bułka tarta, pieprz, oregano, oliwa do smażenia Wykonanie: Ser pokroić na plastry o grubości 1 cm. Jajko rozbełtać, dodać szczyptę pieprzu i ewentualnie oregano. Plastry sera dokładnie unurzać w jajku, obtoczyć tartą bułką. Czynność powtórzyć (panierka musi być gruba, aby stopiony ser nie wypłynął) smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron do zrumienienia. Podawać gorący. Może służyć jako przekąska lub podstawa dania obiadowego - wtedy można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami i dowolną surówką. Zamiast tartej bułki można użyć jako panierki drobno pokruszonych płatków kukurydzianych. Smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.