uretan Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Składniki: 0,5 kg żółtego sera dobrze się topiącego, jajko, bułka tarta, pieprz, oregano, oliwa do smażenia Wykonanie: Ser pokroić na plastry o grubości 1 cm. Jajko rozbełtać, dodać szczyptę pieprzu i ewentualnie oregano. Plastry sera dokładnie unurzać w jajku, obtoczyć tartą bułką. Czynność powtórzyć (panierka musi być gruba, aby stopiony ser nie wypłynął) smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron do zrumienienia. Podawać gorący. Może służyć jako przekąska lub podstawa dania obiadowego - wtedy można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami i dowolną surówką. Zamiast tartej bułki można użyć jako panierki drobno pokruszonych płatków kukurydzianych. Smacznego Cytuj
amelia1 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Wczoraj robiłam na obiad, jako dodatek do mięska. Polecam, naprawdę super!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.