asica101 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO Cytuj
kaja5 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO :) nie powiedziałaś najważniejszego ,że piecze się w formie 2 babek podłużnych i po upieczeniu kroi się je na kawałki , po czym przekłada się kremem na przemian raz ciemną raz jasną i tak powstaje metrowiec.Smacznego.Proszę uważać na krem lubi się ważyć (lepiej oczywiście wsadzić masło). Cytuj
kaja5 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 I oczywiście zapomniałam o najważniejszym kroi się ciasto po skosie. :) Cytuj
pawdor Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 i polewa sie najlepiej polewą czekoladową Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.