zuziorek Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Dziękuję bardzo za słowa skierowane do mnie. Nie tylko z Ciebie wspaniała gospodyni ale wspaniały człowiek. Drozdzówke zaserwuje jutro mojej mamie. Pozdrawiam Kasia z Zuzka i Natalka (mąż Ameryka południowa) Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam ;) Dzisiaj skusiłam się na tę drożdżówkę i nie żałuję,bo jest bardzo smaczna,pulchna i wszystkim domownikom smakowała.Tak wygląda moja drożdżówka. Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ina, zrobiłam dzisiaj jeszcze raz drożdżówkę z dżemem marchwiowo- cytrynowym z przepisu Janki.Smakuje REWELACYJNIE ;) ;) :P .Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Dziękuję bardzo za wypowiedzi Kasi, Doruni i Basi. Kasiu ciekawi mnie bardzo czy będzie drożdżówka smakowała mamie, Tobie i dzieciom. Doruni dziękuję oprócz wypowiedzi za dodanie zdjęć, a Basi za poradę. Basiu jutro piekę biszkopt z nutellą z suszonymi śliwkami z przepisu Jamicy i tort bananowy z mojego przepisu, produkty mam już kupione. W przyszłym tygodniu robię dżem marchwiowo- cytrynowy bo jeszcze nie zdążyłam go zrobić a nie ma kłopotu bo ten towar jest w ciągłej sprzedaży. A teraz Ciebie Basiu proszę o poradę czy jak robiąc z tym dżemem trzeba posypać wierzch ciasta bułką tartą? ja jak piekłam z śliwkami z słoika to w ten sposób zrobiłam. W przyszłą sobotę upiekę z tym dżemem. Wszystkim tym osobom co mi sprawiają tak dużo radości składam stokrotne podziekowanie i pozdrawiam. ina12 Cytuj
baśka96 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ina, ja przed każdym dodaniem owoców do ciasta , posypuję ciasto bułką tartą. W przypadku tej drożdżówki ciasto też posypałam bułeczką tartą, ale chyba niepotrzebnie bo dzem marchwiowy jest w miarę gęsty. Pozdrawiam ;) ;) :P :P :-D Cytuj
ela2225 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zdjecia to jednak działają na wyobraznię ze hej. Dzięki za pyszny i prosty przepis Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Eli i Basi dziękuję, Basiu jak pierwszy raz piekłam drożdzówkę to z pokrojonymi w plasterki surowymi jabłkami i nie posypywałam bułą tartą, posypuję tylko do wilgotnych owoców. Najbardziej upewnić się chciałam o tym dżemie. Dziękuję bardzo za poradę, ciasta nie posypię bułką tartą. tak jak doradziłaś. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
zuziorek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Droga Ino, drożdzówka została upieczona. Wszystkim nam bardzo smakowała, dzieci obskubywały kruszonke. Tak się obiadłam , że teraz mam wyrzuty, bo moja świeżo odchudzona figura na tym ucierpi.... Pozdrawiam Kasia Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Witaj Kasiu, Drożdżówka jest zdrowym ciastem i figura nic nie ucierpi tym bardziej że ta drożdżówka jest mało słodka. Cieszę się że smakowała i się Tobie udała. Ja mam za dużo choresterolu i używam tabletki a dzisiaj skonsumowałam taką bombę kaloryczną. Upiekłam biszkopt z nutellą i suszonymi śliwkami a jest oprócz nutelli kremówka i drugi placek to tort bananowy mój przepis, jutro dodam zdjęcie. W ciagu tygodnia jeszcze zajadam się słodyczami kupionymi. Z początku jak się dowiedziałam ze mam zabójczą dawkę choresterolu to unikałam słodyczy, ale po krótkim czasie zaczęło się od nowa. Jak pójdę do kontroli to przypuszczam że i tabletki mi nic nie pomogły. Przepraszam że się rozpisałam nie na temat. Pozdrawiam Ciebie Kasiu, Zuzię i Natalkę. ina12 Cytuj
Wiolunia Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 wyśmienite ciasto próbowałam i polecam ;) Cytuj
Betty Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chetnie bym wyprobowala ten przepis, bo ostatnio jak robilam ciasto drozdzowe to sie trohe napracowalam, ale mieszkam w Anglii i nie spotkalam tu normalnych drozdzy tylko "suche". Prosze mi powiedziec ile powinnam ich uzyc. Z gory dziekuje. Cytuj
zuziorek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam Ino! Znowu zbocze z tematu, ale.... chciałabym Ci powiedzieć, że cieszę się, iż mogę otaczać się takimi ludzmi jak Ty (chociazby na forum). Jesteś jak żywy poradnik pełen wiedzy kulinarnej i zyciowej. Otwarta, mądra, istny skarb ;) Uściski Kasia Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Betty musisz użyć suszonych drożdży na 85 dag mąki. Jedna szklanka mąki to 17 dag a trzeba użyć 5 szklanek. Myślę że napewno piszą na opakowaniu na jaką ilość mąki trzeba użyć tych drożdży. Serdecznie pozdrawia ina 12 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 to chyba jest coś dla mnie. Bardzo bolą mnie ręce więc zawsze omijam przepisy na ciasta kruche i drożdżowe. Teraz będzie zmiana. Dzięki za przepis jak zrobię to się odezwę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.