dareks Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Chlebek pita czy coś w tym rodzaju Składniki woda - 300 ml masło - 1 ½ płaskiej łyżki sól - 1 łyżeczka cukier - 1 płaska łyżka mąka typu 550 - 540g drożdże - 20g Składniki umieszczamy w automacie do pieczenia chleba zaczynając od wody a kończąc na drożdżach. Ustawiamy program na wyrabianie ciasta. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok. 230 C. Gdy ciasto zostanie wyrobione wyciągamy z automatu i dzielimy na 6 – 8 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na placek o grubości 1 – 1,5 cm i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 10 – 15 min. Piekę na kamieniu do pizzy - wychodzą świetne Wyciągnięte z piekarnika radzę przykryć ściereczką to skórka będzie jędrna. Smacznego [E] Cytuj
amelia1 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Mam pytanko ;-) :-) Czy ciasto mogę wyrobić ręcznie :-) :D Niestety nie posiadam automatu do pieczenia chleba, a bardzo chciałabym zrobić chlebek pita na jutro. Pozdrawiam!!! Amelia Cytuj
dareks Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Mysle ze tak ja go zawsze robie w automacie tu masz przepis na wykonanie "reczne" https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...991&hl=pita Cytuj
amelia1 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Dareks dziękuję ci bardzo, ale twój przepis też wypróbuję ręcznie, myślę, że wyjdzie dobrze. Zresztą jak zrobię,dam znać jak wyszło. Pozdrowienia!!! Amelia. Cytuj
amelia1 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Bardzo, bardzo dziękuję za ten przepis ;-) . Właśnie czegoś takiego zawsze szukałam i nigdy nie mogłam znależć. Ciasto wyrobiłam ręcznie i wyszło super :-) . Zajeło mi to trzoszkę więcej czasu :D , ale efekt końcowy ekstra. Dziękuję i pozdrawiam!!! Amelia Cytuj
dareks Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Cieszę się że mogłem ci pomóc. [E] Pozdrawiam Cytuj
gatita Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ale super !!! W końcu znalazłam ten przepis do autoamtu !!! A może polecisz mi też inne przepisy do automatu ??? Cytuj
mulan27 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 bardzo dobry przepis:) siostra chwali :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi