amelia1 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witaj Basiu K!!! Zgadzam się z Tobą, to ciasto to pewniak, także dla mnie, zawsze wychodzi i wszystkim smakuje :lol: . Co do przepisu na ciacho, każdy ma jakieś inne pomysły i mile widziane są wszelkie propozycje, może następnym razem zrobię wedle Twojego przepisu, co do dekoracji, wersja "exclusive" bardzo mi się podoba :lol: . Dziękuję za propozycję. Pozdrawiam Amelia Cytuj
DeLarge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 polecam wersję exclusive którą dane mi było kiedyś spróbować : ciepła szarlotka/jabłecznik + lody waniliowe Cytuj
amelia1 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witaj De Large!!! Taka wersja też brzmi bardzo smakowicie :lol: Chyba będę musiała upiec ciacho i wypróbować wszystkie wersje Pozdrawiam Amelia Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Hello! Ja zawsze muszę coś zmienić, juz taki mam charakter. Dodałam łyzkę smalcu, podniósł kruchość ciasta. Spróbujcie, też dobre. Aha, i zmniejszyłam po namysle ilość cukru tak, abym potem mogła posypać cukrem pudrem. Ot tak, dla lepszego efektu. Pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witaj Polu!!! Z tym smalcem to dobry pomysł, napewno ciasto wyszło bardziej kruche, a wcale nie zmieniło smaku ciasta. Dziękuję za pomysł :lol: . Pozdrawiam Amelia Cytuj
kaya Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam! upiekłam dziś twój jabłecznik amelio i wyszło pyszne kruche ciasto. nie miałam w pobliżu jabłek więc w zastępstwie użyłam musu jabłkowego. ciasto smakujepodobnie jak mój przepis na pleśniak, chyba nawet trochę lepiej. Pozdrawiam, kaya Cytuj
amelia1 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witaj Kaya!!! Bardzo się cieszę, że ciacho się udało. Co do musu jabłkowego, nie robiłam jeszcze tak, ale każda modyfikacja wchodzi w gre. Pozdrawiam Amelia Cytuj
wiola344 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 :) Witajcie widze że dużo różnych modyfikacji było mego jabłecznika(który oczywiście podała moja córka i jej nalezą się wszystkie opinie) ,ale ja standardowo go robie i nie mysle o zmianach bo taki jaki mam przepis najlepiej mi pasuje,a przepis mam z gazety robotniczej (myśle że każdy ją pamięta) z poczatku lat 90 ,ale dośc tego bazgrolenia- oto zdięcie jabłecznika :lol:coś mi aparat fiksuje i niesa najlepszej jakości te zdięcia ,ale zawsze coś można dojrzeć ;) Cytuj
viola32 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Pyszny jablecznik podobny do przepisu NIKONA.W smaku odrobine lepszy.Zrobilam z kisielem cytrynowym. Pozdrawiamy mame :razz: autorke przepisu. Cytuj
mart Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 U mnie zawsze w pleśniaku do piany z bialek dodaje sie jakis czerwony kisiel np wisniowy,ładniej wyglada i lepiej smakuje Cytuj
broker Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Co to znaczy zetrzeć ciasto? :-D Cytuj
apsik Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zetrzeć ciasto tzn. po schłodzeniu w lodówce lub zamrażalce po prostu zetrzeć na tarce -najlepiej wprost na blaszkę. Pozdrawiam i polecam to ciasto. Cytuj
Basia K Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Niedawno piekłam ten jabłecznik. Jak już wspomniałam,dla mnie to ciasto-pewniak,które zawsze wychodzi i wybornie smakuje. Cytuj
Kaliope Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Basiu - no i wygląda wspaniale! :razz: Pozdrawiam cieplutko! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.