Jolcia Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Składniki ciasta: -1/2 kg mąki -20 dag margaryny Kasi -20 dag cukru -2 łyżki miodu [nie sztuczny] -2 jajka -2 łyżki płaskie sody -2 łyżki mleka Sodę rozmieszać w mleku. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną upiec samą a na drugą wyłożyć masę orzechową i również upiec. Surowe ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa orzechowa: -1/2 margaryny -1/2 szkl cukru -2 łyżki miodu -30 dag orzechów włoskich łuskanych Margarynę,miód i cukier rozpuścić, dodać orzechy. Perzemieszać i zdjąć z ognia. Placki piec ok 20 minut w 170C. Zimne placki przełożyć powidłami śliwkowymi. Ciasto jest pyszne za 2 dni. Wszystki przepisy które umieszczam na forum są sprawdzone i smaczne. Często goszczą na stołach podczas komunii, wesel itd. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.