Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jabłecznik włoski 6 jabłek szkl cukru 3 jaja 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szkl mleka szkl bakalii ( ja daje skórkę pomarańczowa, orzechy) jabłka pokroić wkostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wbić jaja, wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą.Wymieszać. Piec 40 minut w średnio nagrzenym piekarniku. Szybko się je robi a jeszcze szybciej znika.

post-3091-1162592551_thumb.gif

post-3091-1162593119_thumb.gif

Opublikowano

Czyżby nikt nie chciał robić mojego jabłecznika. Zapomniałam dodać że dobrze jest posypać cukrem pudrem po upieczeniu ale nie trzeba, jak kto lubi:) Przepis sprawdzony, robiłam w tamten weekend i do poniedziałku śladu po nim nie było. Czekam na odpowiedzi. Pozdrowinka

Opublikowano

Witam, jestem początkującą kucharką... co oznacza średnio nagrzany piekarnik? jaka to temperatura?

Opublikowano

Witaj! Jabłecznik rzeczywiście pyszniutki ;) Pieczone w cieście jabłka, orzechy włoskie i rodzynki doskonale się ze sobą komponują. Mniam! A przy tym dziecinnie prosty w wykonaniu. Oby jak najwięcej takich ciast na długie jesienno-zimowe wieczory ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.